STRONG NATURE ASTAXANTHIN, 30 kapsula

30 kapsula

1.416,00 din


kod gripa i prehlade 65%

kod oslabljenog imuniteta 60%

kod alergija 55%

za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova 50%

za očuvanje zdravlja očiju 45%

za lepu i zdravu kožu 40%

Opis

80 mg praha mikroalge Hematococcus pluvialis, sa min 5% astaksantina – 4 mg astaksantin, 80 mg vitamina C (kao L-askorbinska kiselina).

Kao što je već dobro poznato, oksidativni stres je odgovoran za razvoj najvećeg broja različitih bolesti. Zbog toga je veoma važna suplementacija antioksidansima kako bi se sprečilo prekomerno stvaranje slobodnih radikala i narušavanje zdravlja.

Astaksantin je jedan od najmoćnijih danas poznatih antioksidanasa. Nekoliko desetina ili stotina puta je jači od drugih antioksidanasa kao što su vitamin E ili beta-karoten. Pripada grupi karotenoida i u prirodi se nalazi u algama, lososu, škampima, jastogu, dajući im karakterističnu ružičastu boju. Zbog karakteristične strukture svog molekula može dospeti do svake ćelije u organizmu i ispoljiti svoje zaštitno antioksidativno i antiinflamatorno delovanje. Brojne studije su dokazale njegovo imunoprotektivno, kardioprotektivno, neuroprotektivno, antidijabetično, antikancersko, antiastmatično, oftalmoprotektivno, nefroprotektivno i gastroprotektivno delovanje.

Astaksantin stimuliše proizvodnju antitela i ubrzava imuni odgovor organizma. Ima sposobnost da jača ali i dovodi imuni sistem u ravnotežu.

Brojne studije su pokazale i pozitivno dejstvo astaksantina na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Smanjujući oksidativni stres i inflamaciju, astaksantin povećava nivo tzv. “dobrog“ HDL holesterola a smanjuje nivo triglicerida u krvi, poboljšava protok krvi u kapilarima i dovodi do smanjenja visokog krvnog pritiska kod osoba sa hipertenzijom.

Astaksantin doprinosi olakšanju simptoma umornih očiju, zamućenog vida i smanjenju iritacija koji se javljaju usled prekomernog rada ispred kompjutera, poboljšava prokrvljenost oka i smanjuje upalu cilijarnog mišića.

Kao posledica intenzivne fizičke aktivnosti, stvara se veći broj slobodnih radikala koji dovode do oksidativnog stresa, premora i upale mišića. Kao antioksidans i antiinflamatorni agens, astaksantin ima sposobnost da poveća izdržljivost mišića i smanji vreme potrebno za njihov oporavak.

Oštećenje uzrokovano slobodnim radikalima je jedan od glavnih uzroka prevremenog starenja kože i pojave bora. Astaksantin doprinosi očuvanju i lepom izgledu kože jer svojim delovanjem dovodi do povećanja njene hidriranosti i elastičnosti, kao i smanjenju bora.

Vitamin C je hidrosolubilan vitamin neophodan u sintezi kolagena, kao i za pravilno funkcionisanje imunog sistema. Brojna istraživanja su pokazala da konzumiranje hrane bogate C vitaminom dovodi i do smanjenja stope razvoja kardio-vaskularnih oboljenja. Medjutim, u dosta slučajeva je neophodna dodatna suplementacija vitaminom C: veliki fizički napor, česte infekcije gornjih disajnih puteva, povišena telesna temperatura, pušenje, smanjena apsorpcija vitamina C kod starijih osoba, kod profesionalnih sportista.

STRONG NATURE ASTAXANTHIN je dodatak ishrani na bazi astaksantina i vitamina C.

STRONG NATURE ASTAXANTHIN se preporučuje:

  • kod gripa i prehlade
  • kod oslabljenog imuniteta, u stanjima stresa i povećanih fizičkih i psihičkih napora
  • kod alergija
  • za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova
  • za očuvanje zdravlja očiju
  • pušačima
  • sportistima i rekreativcima
  • starijim osobama
  • za lepu i zdravu kožu

Odrasli: jedna kapsula dnevno uz obrok.

Proizvod se ne preporučuje deci, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Boje E110 i E122 mogu nepovoljno da utiču na aktivnost i pažnju kod dece.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati na hladnom mestu, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.