Gluten-Control-30-kapsula

STRONG NATURE GLUTEN CONTROL, 30 kapsula – 1+1 GRATIS

30 kapsula

708,00 din

 

Pomoć pri razlaganju glutena i kazeina 50%
Podrška za osobe osetljive na gluten i kazein 45%
Sindrom nemirnih creva 40%
Autizam 35%
GLUTEN CONTROL:

* Doprinosi lakšem razlaganju teško svarljivih proteina: glutena i kazeina.
* Podrška za osobe osetljive na gluten.
* Doprinosi boljim rezultatima profesionalnih sportista i rekreativaca.

Kategorije: ,

Opis Proizvoda

100 mg smeše proteolitičkih enzima zaštićenog naziva BioCoreDPP-IV®:

  • Proteaza dobijena fermentacijom pomoću Aspergillus oryzae                       30000 HUT
  • Proteaza dobijena fermentacijom pomoću Aspergillus oryzae                      500 DPP-IV
  • Proteaza dobijena fermentacijom pomoću Aspergillus melleus                      5 AP

Gluten je protein prisutan u pšenici i njoj sličnim žitaricama, raži i ječmu. Veliki broj ljudi pati od preosetljivosti na gluten, a njihov broj se stalno povećava. Najteži oblik ove preosetljivosti je svakako celijačna bolest, koja ako se ne leči postaje po život opasno stanje. U slučaju celijakije, kao odgovor na prisustvo glutena dolazi do imune reakcije organizma koja dovodi do upale sluznice tankog creva i atrofije crevnih resica i mikrovila, pomoću kojih se vrši apsorbcija hranljivih sastojaka. Zbog toga se hranljivi sastojci kao što su belančevine, masti, ugljeni hidrati, vitamini i minerali manje ili uopšte ne apsorbuju što dovodi do malnutricije ili pothranjenosti obolelih. Jedina terapija je doživotna dijeta bez glutena koje se nije lako pridržavati. Čak ni u kućnim uslovima ne možete uvek biti sigurni da hrana koju konzumirate ne sadrži gluten zbog velikog broja namirnica koje imaju tzv. ˝skriveni gluten˝. Još veći problemi se javljaju tokom putovanja, u restoranima, gde ne možete sami pripremati i kontrolisati u potpunosti svoju ishranu.

STRONG NATURE GLUTEN CONTROL je dodatak ishrani na bazi jedinstvene kombinacije proteolitičkih enzima zaštićenog naziva BioCore DPP-IV. BioCore DPP-IV doprinosi lakšem razlaganju peptidnih ostataka glutena i kazeina. Stabilan je u širokom opsegu pH vrednosti digestivnog sistema, u kiseloj sredini želuca kao i u tankom crevu u kojima se odvija varenje proteina. Ima standardizovanu aktivnost dipeptidil peptidaze IV. Neadekvatna DPPIV aktivnost je povezana i sa poremećajima poznatim kao sindrom nemirnih creva i zapaljenske bolesti creva, jer nerazgrađeni peptidni ostaci mogu pogoršati ova stanja.

STRONG NATURE GLUTEN CONTROL je namenjen svim osobama koje su na režimu ishrane bez glutena, onima koji pate od simptoma koji se javljaju usled sindroma nemirnih creva i zapaljenskih bolesti creva, kao i osobama sa autizmom. Pomaže razlaganje malih količina ovih proteina koji se mogu greškom uzeti jer se nalaze u namirnicama koje prirodno ne bi trebalo da ih sadrže. Na taj način STRONG NATURE GLUTEN CONTROL Vam pomaže da budete sigurni da se pridržavate svog režima ishrane.

STRONG NATURE GLUTEN CONTROL je dodatak ishrani za odrasle na bazi jedinstvene kombinacije proteolitičkih enzima koji doprinose lakšem varenju peptidnih ostataka proteina glutena i kazeina koji su bogati aminokiselinama prolinom i glutaminom. Ljudski organizam ne može u potpunosti da razgradi ove peptidne ostatke, pa njihovo nakupljanje u organizmu može dovesti do gastrointestinalnih nelagodnosti kao što su nadimanje, grčevi, dijareja, do glavobolje i slabosti, a u nekim slučajevima i do aktiviranja imunog odgovora uzrokujući alergije i autoimune poremećaje.

Odrasli: 1 kapsula neposredno pre svakog obroka koji može da sadrži gluten ili kazein.

Proizvod nije namenjen prevenciji i lečenju celijačne bolesti i nije zamena za bezglutensku ishranu. Ne preporučuje se deci kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe proizvoda.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati na temperaturi do 25°C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.