holestop

Strong Nature® Holestop Plus

30 kapsula

690,00 din

Za održanje normalnog nivoa holesterola u krvi 55%
Zaštita ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala 45%

Opis Proizvoda

  • 250 mg crvenog pirinča (Oriza sativa) fermentisanog kvascem Monascus purpureus sa min 4% monakolina-K;
  • 100 mg suvog ekstrakta semena gujine trave (Silybum marianum) sa min. 80% silimarina, 40:1;
  • 100 mg suvog ekstrakta cveta japanskog bagrema (Sophorae japonica L) sa min. 98% kvercetina, 15:1;
  • 10 mg αTE* vitamina E.

αTE* – alfa tokoferol ekvivalenti

Ostali sastojci: želatin; boja: E171; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat.

Crveni pirinač se tradicionalno koristi kako u kineskoj kuhinji tako i u kineskoj medicini. Njegov sastojak, monakolin K, doprinosi održanju normalnog nivoa holesterola u organizmu inhibicijom enzima HMG-CoA-reduktaze, ključnog enzima u sintezi holesterola. Silimarin, aktivna komponenta gujine trave, ima poznato blagotvorno dejstvo na stanje jetre, glavnog organa u metabolizmu holesterola. On stimuliše stvaranje glutationa, možda i najvažnijeg antioksidansa u našem organizmu. Jedna od mnogobrojnih uloga glutationa u organizmu je i učestvovanje u regeneraciji ćelija jetre. Kvercetin pripada jedinjenjima iz grupe flavonoida. Ima antioksidantno i antiinflamatorno delovanje. Pozitivni efekat posebno pokazuje na nivou krvnih sudova, štiteći ih od štetnog dejstva slobodnih radikala i povećavajući njihovu elastičnost. Vitamin E je liposolubilni vitamin koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

STRONG NATURE HOLESTOP PLUS je dodatak ishrani na bazi monakolina K iz crvenog pirinča, kvercetina, silimarina i vitamina E.

  • Monakolin-K iz crvenog pirinča doprinosi održanju normalnog nivoa holesterola u krvi.
  • Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Odrasli: 1 kapsula uveče, nakon obroka.

Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama, osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka preparata, osobama sa aktivnim bolestima jetre i stalno povišenim nivoima serumskih aminotransferaza nepoznatog uzroka. Osobe sa hormonskim poremećajima treba da konsultuju lekara pre primene preparata. Ne primenjivati preparat sa: CYP 3A4 inhibitorima, antikoagulansima, fibratima, statinima, visokim dozama niacina (>1g/dan), metronidazolom, butirofenonima, fenotiazinima i sokom od grejpfruta. Moguća je pojava miopatije koja se manifestuje kao bol u mišićima, osetljivost ili slabost sa povećanim nivoom kreatin kinaze.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati na temperaturi do 25⁰C, zaštićeno od svetlosti i vlage van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.