Moderan način života je veoma toksičan. Toksini kojima smo izloženi, bilo da su opipljivi, nevidljivi golim okom ili mentalni, bitno narušavaju zdravlje i kvalitet života. Zdravlje nije samo odsustvo bolesti. To je fizički, emocionalni i duhovni sklad koji nam omogućava da želimo i možemo mnogo. A briga o zdravlju je pola zdravlja.

ZDRAVA PROBAVA – KLJUČ OPŠTEG ZDRAVLJA

Da li ste znali da se u crevima nalazi više od 60 % antitela, proteina koji nas brane od virusa, infekcija i toksina? Zato je zdrava probava ključ dobrog zdravlja. Međutim, neredovni obroci, jednolična hrana koja se ubacuje u telo nesvesno i „s nogu“, nedovoljno fizičke aktivnosti, dugoročna briga i nervoza negativno utiču na varenje. Ako se tome dodaju putovanja, obilje hrane tokom praznika i proslava, ali i uticaj koji ima na lepotu, lako je zaključiti da kućna apoteka nije potpuna bez AKTIVNOG UGLJA.

UPOTREBA AKTIVNOG UGLJA

Aktivni ugalj neselektivno vezuje za sebe veliki broj supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasove i tako ih odstranjuje iz organizma. Baš zbog te osobine, njegova upotreba ne treba da bude svakodnevna, već po potrebi na primer u slučaju dijareje, nadutosti i gasova.

Aktivni ugalj ima povoljan efekat na detoksikaciju organizma. Da li ste probali crnu limunadu? Napravite limunadu od 1 ½ limuna, zasladite je medom, dodajte prah iz 1 kapsule aktivnog uglja i vaš napitak za eliminaciju toksina je spreman.

Za negu kože i kose, ali i za blistav osmeh, takođe možete koristiti aktivni ugalj. Princip delovanja spolja je sličan – porozna površina aktivnog uglja vezuje toksine i nečistoće sa kože i zuba i tako poboljšava njihovo zdravlje i izgled.

Rutinu nege kože lica osvežite maskom od aktivnog uglja koja se brzo i jednostavno pravi: pomešajte aktivni ugalj, pola kašičice želatina i kašiku vode i ugrejte na vodenoj pari. Nanesite masku na lice, opustite se 20 minuta, zatim je uklonite.

Aktivni ugalj pomešan sa šamponom koji inače koristite rešava problem masne kose i peruti.

Primenite tretman izbeljivanja zuba crnim prahom – operite zube smešom aktivnog uglja i vode ili paste za zube.

Baš zato što tako efikasno i svestrano brine o našem zdravlju, treba ga uvek imati pri ruci.