Brz tempo života, nepravilna ishrana, nedostatak sna, stres samo su neki od mnogobrojnih faktora koji utiču na naše zdravlje. Obaveze nam ne dozvoljavaju da se u kontinuitetu pridržavamo zdravih navika i onda pomenuti faktori, u početku neprimetno, a zatim i sa vidljivim posledicama, uzimaju danak. Zbog toga je vrlo važno povremeno izvršiti detoksikaciju. Osloboditi se suvišnog, štetnog, opterećujućeg. Organizam ima svoj mehanizam za čišćenje od toksina, međutim kada on nije u mogućnosti da isprati užurbanost svakodnevice, dobra stvar je da mu možemo pomoći. I to vrlo jednostavno – upotrebom aktivnog uglja u prahu

Aktivni ugalj ima medicinsku upotrebu hiljadama godina unazad. Lekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima.

ČEMU SLUŽI AKTIVNI UGALJ?

  • Njegova primena je raznolika. Pomaže pri čišćenju kože, izbeljivanju zuba, lošeg zadaha i bolesti desni, kod problema sa dijarejom ili trovanja hranom, reguliše loše varenje i nadimanje, smanjuje loš holesterol (LDL). Još jedna od vrlo bitnih uloga aktivnog uglja jeste detoksikacija

KAKO DELUJE AKTIVNI UGALJ?

  • Brojni toksini uzrokuju alergijske reakcije, dovode do oksidativnog stresa i narušavaju imunu funkciju organizma što se odražava i na kognitivnu funkciju, funkciju jetre, bubrega, digestivnog trakta. Aktivni ugalj vezuje za sebe štetne materije kao magnet, pa se zajedno sa njima, putem stolice, eliminiše iz organizma.

DETOKSIKACIJA

  • Detoksikacija često asocira na detoksikaciju od alkohola. Iako aktivni ugalj deluje i kao pomoć protiv mamurluka jer vezuje za sebe toksine i pruža olakšanje, ovde je reč o pročišćavanju i poboljšanju opšteg stanja organizma.

NAČIN UPOTREBE

  • Radi prečišćavanja organizma, aktivni ugalj u prahu možete koristiti 7 dana, tako što ćete jednu do dve kašičice rastvoriti u vodi i popiti. Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.

Neka aktivni ugalj, u prahu i kapsulama, postane deo vaše kućne apoteke. Ponesite ga na odmor da biste bili bezbrižniji. Pomozite sebi da se osećate bolje, lepše i lakše u svojoj koži.