Jesen nam je kalendarski blizu, ali se leto još ne predaje. Dani okupani suncem i prijatne temperature nas zovu napolje. Šteta je ne odazvati se i ne iskoristiti lepo vreme za aktivnosti van četiri zida.

ŠETNJA

  • Bilo da se uputite u obližnji park, izletište ili planinu, šetnja jesenjim krajolikom će razbuditi sva čula, popraviti raspoloženje, smanjiti psihički zamor. Iskoristite priliku za povezivanje sa prirodom i „druženje“ sa prijatnim suncem pod čijim uticajem se u koži aktivira vitamin D zaslužan za dobro opšte zdravlje.

JOGA NA OTVORENOM

  • Joga čini da se osećamo dobro u svojoj koži, a njeno upražnjavanje na otvorenom je zaista poseban doživljaj. Upijanje lepote okruženja i stapanje sa zvucima prirode vraća u sadašnji trenutak i donosi mentalnu smirenost. Promena podloge je dodatni izazov za balans, koncentraciju i mišiće, pre svega stopala i nogu, a može vam i olakšati izvođenje pojednih asana kada se vratite u salu.

TRČANJE

  • Ako se rekreativno bavite trčanjem duže vremena, vremenske (ne)prilike vas sigurno neće odvratiti od treniga, ali početnicima lepo vreme pruža više motivacije. Trčanje je pravi eliksir zdravlja i mladosti, hrana za dušu, budilnik potencijala za koje nismo ni znali da su u nama. Preporuka je da se upražnjava svakog drugog dana i kombinuje sa drugim fizičkim aktivnostima.

VOŽNJA ROLERA

  • Možda vas sunčan početak jeseni inspiriše da naučite nešto novo, pa zašto to ne bi bila vožnja rolera? To je aktivnost koja angažuje čitavo telo bez opterećenja tetiva i zglobova. Ako imate višak kilograma, upustite se u avanturu na točkićima jer i umerena vožnja topi masno tkivo i doprinosi mršavljenju.

VOŽNJA BICIKLA

  • Izborom bicikla ne samo da se odlučujete za ekološku mobilnost, već i za brojne blagodeti koje vožnja na dva točka ima na zdravlje. Okretanje pedala ubrzava metabolizam, ćelije imuniteta čini aktivnijim, kosti gušćim, a srce zdravijim. Uz to, lakše ćete prevazilaziti stres, bićete efikasniji na poslu, a i kreativnost će „procvetati”.

Septembar nas je častio lepim vremenom, a na nama je da odredimo svoju meru uživanja i aktivnosti na otvorenom.