Kako da održite preplanuli ten što duže?

Da li se i vi gotovo svakog leta pitate kako da zadržite taj bronzani ten što duže? Došli ste s odmora, jedva čekate da uporedite boju sa drugaricom, da uživate u kombinacijama odeće kojima preplanuli ten daje posebnu čar, a vama više samopouzdanja? Ako želite da što duže uživate u svojoj preplanuloj koži, mi imao par saveta.

Pripremite kožu za ,,sunčani izazov“

  • Pre izlaganja suncu, vrlo je važno da kožu pripremite za to. BetaTen Protekt pomaže kako pripremi kože za sunčanje tako i njenoj boljoj pigmentaciji, tj. sintezi melanina koji štiti tkiva od oštećenja izazvanih negativnim dejstvom UV zraka. Jedna kapsula na dan je dovoljna, a radi što boljeg efekta, dobro je početi sa primenom 2-4 nedelje pre odlaska na more. BetaTen Protekt čuva neodoljivu preplanulost i nakon povratka sa odmora, pa ga se nemojte odreći ako želite da ostanete neodoljivo preplanuli što duže.
  • Pored toga, pažljivo odaberite preparate koji će očistiti vašu kožu od nečistoća i odumrlih ćelija na površinskom sloju kože pre sunčanja. Blagi piling kože će vam pomoći da boju dobijate ravnomerno i bez pojava fleka.

Newsletter-betaten

Hidrirajte kožu

  • Hidratacija je preduslov lepe kože, naročito leti kada joj je potrebna dodatna vlažnost. Da li ste znali da ukoliko vaša koža pojačano luči sebum i brže se masti, ona zapravo nije hidrirana, već upravo suprotno? Prva stvar koju treba imati na umu kada je u pitanju hidratacija jeste svakako voda! Voda je sinonim za blistavu kožu i sjajan ten. Pomnožite svoju težinu sa 0,035 i saznajte tajnu formula za dnevni unos vode. Da vam pomognemo, ako imate, na primer 55 kg, popijte najmanje 1,9l vode!
  • Pored toga, izbegavajte da se tuširate vrućom vodom jer ona dodatno isušuje kožu. Koristite sredstva koja hidriraju kožu nakon sunčanja i imajte na umu da je njih najbolje naneti 30 sekundi nakon tuširanja jer tada koža najbolje upija aktivne sastojke iz preparata! Izbegavajte kreme koje u sebi sadrže retinol jer ovaj sastojak pojačava dejstvo sunca.

Ishrana i vitamini

  • Zadržite mladolik izgled i osmeh na licu i usporite starenje kože koje prouzrokuju UV zraci uz pomoć ishrane i vitamina! Vitamin C ima revitalizujuće i antioksidativno dejstvo. UVA zraci oštećuju DNK ćelije, razlažu kolagen i elastin pri čemu podstiču starenje kože. Neutrališući slobodne radikale, C vitamin sprečava oštećenja i regeneriše oštećenu kožu, a pomaže i pri sintezi kolagena. Namirnice bogate ovim vitaminom su: citrusi, brokoli, paprika, kivi, dinja.

Osvežite i umirite svoju kožu

  • Vrućina, morska so i vetar isušuju vašu kožu koja, iritirana suncem, žudi za olakšanjem. Priredite odmor i njoj hladnim maskama, balzamima i oblogama kako bi se umirila i osvežila, pogotovo ako imate problema sa alergijama i upalama. Kvarcetin koji BetaTen Protekt sadrži pripada jedinjenjima iz grupe flavonoida i ima antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo, pa se ne morate više plašiti ni alergija koje su moguće prilikom sunčanja. Maslinovo i susamovo ulje za masažu u kombinaciji sa kristalima kamfora i mentola, dodatno će podstaći suvu kožu da se bori protiv nepovoljnog uticaja sunca na kožu.

Zaštitni faktor – vaš saveznik

  • Kreme sa zaštitnim faktorom čuvaće vašu kožu da ne izgori, zato je bitno redovno ga mazati, a najbolje je naneti ga makar pola sata pre izlaganja suncu. Na ovaj način ćete boju dobijati možda sporije, ali sigurnije i izbeći ćete prebrzo ljuštenje kože, a samim tim i boje.

Primenom ovih saveta možete malo duže uživati u svojoj ,,novoj’’ koži, ali imajte na umu da je zdrava, čista i negovana koža lepša od preplanule kože po svaku cenu!