Lepota i zdravlje su odraz unutrašnjeg stanja i raspoloženja. Blistav ten, bujna kosa, sjaj u očima govore da smo u sebi pronašli oazu mira i radosti. A to je izazov svakog novog dana. Jer uvek vreba nešto što bi moglo da zakloni Sunce u nama. „Trenirajte” uverenje da, uprkos svemu, možete da budete stvaralac svoje lepše stvarnosti. Tu smo da vas inspirišemo i da očuvamo hormonalni balans.

DAN BEZ SMEHA JE IZGUBLJEN DAN

Razvedrite duh, negujte humor, „zarazite” okruženje ovim virusom. Smeh opušta, povezuje, prečica je do zdravlja. A dobro raspoloženje ostaje 45 minuta nakon prestanka smejanja.

ZDRAVO TELO – ZDRAV DUH

Za zdravo telo i bistar um neophodna je fizička aktivnost. Deca kroz pokret i vežbe izgrađuju svoje telo. Ali se i uče disciplini, posvećenosti, organizovanosti, a to su vrline za ceo život. U kasnijem životnom dobu vežbamo kako bismo se opustili od ritma svakodnevice, oblikovali telo, ojačali mišiće. Fizička aktivnost tokom menopauze unapređuje zdravlje i kvalitet života, podmlađuje telo i um. Probudite volju, zaboravite izgovore i budite aktivni! Za pravilnom funkcionisanje kardiovaskularnog, imunog i centralnog nervnog sistema vaš saveznik je i Epobalans!

BUDITE ZAHVALNI

Put sreće popločan je zahvalnošću. Imate sve što vam treba, samo je potrebno obratiti pažnju. Svakoga dana napravite pauzu za zahvalnost i zapitajte se na čemu možete da budete zahvalni. Naizgled mala stvar koja otvara vrata radosnog i ispunjenog života.

NAUČITE NEŠTO NOVO

Šekspir je rekao da je svet zanimljiv onoliko koliko smo radoznali. Upustite se u avanturu istraživanja sledeći svoje srce. Sada je trenutak da krenete na davno željene časove jahanja, da stanete na rolere, da naučite da heklate, da napravite svoju baštu iz snova…

NAGRADITE SEBE

Nagradite sebe za svaki pomak i vašu „malu” pobedu. Neka to bude nešto što volite i što vam znači – sladoled u omiljenoj poslastičarnici, odlazak u pozorište, nova šminka…

epobalans akcija

NAPIŠITE SEBI PISMO

Pisanjem uskladite um i emocije, „pospremite” svoj unutrašnji svet. Izrazite misli i osećanja povodom stvari koje ne možete da promenite. Otpustite ljutnju i gnev. Podržite i ohrabrite sebe. Zapišite svoje želje, snove, ciljeve.

MOJIH „5 MINUTA”

Obaveze koje se smenjuju i stalna trka s’ vremenom iscrpljuju energiju i čine nas hronično umornim. Zastanite, udahnite, predahnite. Uživajte u trenucima posvećenim sebi. Opustite se uz kreativni hobi ili čitanje, pripremite mirišljavu kupku, okružite se prirodom…

Vreme je preskupo protraćiti. Zato, neka radost bude vaš izbor, a ljubav odgovor. Svaki trenutak je nova šansa za dobre odluke. Sjaj u očima biće znak da ste na pravom putu.