Lepa i negovana koža je jedan od atributa ženske lepote. Mnogi bi ovoj činjenici dodali još i – preplanula. S obzirom na štetno dejstvo sunčevih zraka, biti ili ne biti na suncu postala je dilema sa kojom se suočavamo svakog leta. Kako narušeno zdravlje ne bi bilo cena velike želje za tamnom kožom, važna je zaštita. I to ne samo na plaži.

KAKO SE ŠTITITI OD SUNCA?

Samo se kombinovana zaštita – spolja i iznutra – može smatrati potpunom.

Fotozaštita kože lica i tela spolja podrazumeva upotrebu preparata za sunčanje. Mnogo je faktora koji opredeljuju izbor adekvatnog za vas: tip kože, uzrast, indeks UV zračenja, nadmorska visina, uzimanje lekova… Kada napravite pravi izbor, važno je pridržavati se naznačenih preporuka u pogledu načina i dinamike primene, količine… Adekvatno primenjeni, pružiće vašoj koži zaštitu za vreme preporučenog izlaganja suncu. Da li znate da je sunce između 11h i 17h čak 150 puta jače od jutarnjeg i 4 puta jače od popodnevnog?

Upotreba suplemenata je podjednako važna. Tzv. „aktivna“ zaštita sa antioksidansima priprema kožu za sunčanje i štiti je od negativnih efekata UV zračenja.

BetaTen protekt, zahvaljujući svojim sastojcima beta karotenu i bakru, podstiče prirodno tamnjenje kože povećavajući količinu melanina, pigmenta koji deluje kao prirodna zaštita od štetnih UV zraka zbog kojih koža brže stari, ali i koji povećavaju rizik od karcinoma kože. Osim toga, pokazuje antioksidativno i antiinflamatorno delovanje. Preporuka je da se počne sa upotrebom 2-4 nedelje pre odlaska na odmor, koristi tokom i nakon odmora kako bi se preplanuo ten što duže održao. Efekat se postiže uzimanjem samo 1 kapsule na dan, obavezno nakon obroka. Sjajna kosa i zdravi nokti upotpunjuju doživljaj lepog, a BetaTen protekt sadrži cink koji je zaslužan za ove epitete.

Gde god da se uputite ovoga leta, sunce će biti vaš pratilac. Nasmešite mu se, ali se i potrudite da sačuvate taj osmeh. Ako ste umereni i odgovorni prema sebi i sunce će vam biti prijatelj.

betaten protekt