Zdravo dete je srećno i aktivno. A preduslov dobrog zdravlja je jak imunitet. Kako imunitet kod dece nije potpuno razvijen, da bi se razvila snažna prirodna odbrana od bolesti, potrebna je pomoć roditelja. Budite im dobar primer i podstičite zdrave navike od najranijeg uzrasta.

STRONG NATURE SAVETI ZA JAČANJE DEČIJEG IMUNITETA

Zdrava ishrana nema alternativu za dobro zdravlje. Deca su probirljiva i često neumoljiva da probaju zdravu hranu. Prvo se zapitajte kako se vi hranite. Jer deca posmatraju i uče. Dobro je da ih uključite u pripremu obroka i maštovito aranžirate tanjir koristeći zdrave namirnice. Žuto-narandžasto voće i zeleno povrće sadrže najvažnije antioksidanse, neka što više budu zastupljeni u ishrani deteta. Slatkiše i nezdrave grickalice svedite na najmanju moguću meru. Šećeri imaju imunosupresivno dejstvo odnosno smanjuju broj leukocita i stvaranje antitela. Grickalice uzrokuju gojaznost, a višak kilograma slabi imunitet, pa su deca sklonija infekcijama. Zato je dobro da detetu kod kuće spremate zdravu užinu koju će nositi u školu. Kada se crevna flora poremeti, odbrana od infekcija je otežana. Jogurt je izvor probiotika koji podstiču varenje, ali i sprečavaju prodor mikroorganizama kroz creva. Ako vaš trud sa zdravom ishranom ne daje željeni rezultat ili vam je dete sklono čestim infekcijama i (sezonskim) alergijama, u pomoć priskače dodatak ishrani Strong Kids Immuno. To je napitak neutralnog ukusa koji sadrži optimalnu kombinaciju cinka, svih 8 vitamina B-kompleksa i vitamina C. Cink je jedan od najvažnijih minerala neophodnih za razvoj i funkcionisanje imunog sistema, a vitamin C i B-vitamini doprinose pravilnom rastu i razvoju organizma dece.

Dečiji organizam reaguje na stres kao i odrasli – lučeći kortizol i adrenalin, a pod njihovim uticajem slabi imunitet. Kako bi se imuni sistem oporavio, detetu je neophodan odmor, predah od obaveza, igra, najbolje u prirodi.

Ne kaže se bez razloga da deca rastu u snu. Naime, tada se stvara hormon rasta, ali i različite komponente imunog sistema. Zato dovoljno sna čini dete otpornijim na prehlade, alergije, umor

I najvažnije: volite svoju decu, pružajte im ljubav i pažnju, ispunite zajedničko vreme smehom, trudite se da odrastaju u zdravoj porodičnoj atmosferi. Ne samo da ćete im tako ostaviti najdivnije uspomene, nego ćete pružiti nemerljiv doprinos njihovom zdravlju i pomoći im da se što brže i lakše adaptiraju na uslove i okolnosti koji se brzo menjaju.