Odmor je potreban i telu i glavi. Greše oni uvek u petoj brzini koji ga smatraju gubljenjem dragocenog vremena. Odmor nam je potreban kao i hrana. Zato je važno ne ignorisati potrebu za opuštanjem od poslovnih obaveza. U svakom danu dugujemo sebi vreme za predah, dokolicu, posvećenost dragim osobama i malim zadovoljstvima koja usrećuju.

SPAVANJE

Spavanje odmara i oporavlja. Čini nas raspoloženim i spremnim za dnevni ritam. Za dobru psihofizičku formu noćno spavanje nema alternativu. Um je tokom dana previše stimulisan i ne funkcioniše poput prekidača kada dođe vreme za spavanje. Potrebno je dati mu vremena da se opusti i umiri. Pomaže čitanje, opuštajuća muzika, duboko svesno disanje, šolja toplog mleka sa medom… Deep Sleep Melatonin ublažava blage simptome mentalnog stresa i nesanice zahvaljujući svom sastavu – suvom ekstraktu cveta pasiflore i melatoninu.

Ukoliko se spremate na neko lepo i dugo željeno putovanje, imajte na umu da promena mesta boravka, klime i vremenske zone može da poremeti san. To je razlog da se Deep Sleep Melatonin nađe u vašoj putnoj apoteci.

MENTALNI ODMOR

Mentalni odmor zahteva nepodeljenu pažnju, fokus. Da li pričate telefonom dok perete sudove ili čitate uz obrok? Obavljanje više stvari istovremeno, makar i nakratko, utiče na nervni i kardiovaskularni sistem. Vaše letnje utočište je idealan ambijent za mentalni odmor. Uključite se u sadašnji trenutak: posmatrajte sve što vas okružuje, osetite mirise, zrake sunca na koži, oslušnite vetar, šum mora, cvrkut ptica…

FIZIČKI ODMOR

Mnogi je smatraju luksuzom, neki je neopravdano povezuju sa lenjošću, Ajnštajnu je bila navika, a Salvador Dali ju je smatrao krucijalnom za stvaralaštvo. Popodnevna dremka! Kratko dremanje u trajanju od najviše 30 minuta osvežava, okrepljuje, povećava budnost i koncentraciju, a ne remeti noćni san. Dovoljno razloga da siesti kažete „Sí!”.

DRUŠTVENI ODMOR

Diskonektujte se sa društvenih mreža i priuštite sebi društveni odmor. To je vreme za bliske osobe, za iskrene razgovore i neobavezna ćaskanja, smeh ili prijatnu tišinu u najdražem društvu. Ovi dragoceni trenuci osim što obogaćuju život, doprinose hormonalnoj i psihološkoj ravnoteži.

Odmor nije luksuz već neophodan sastojak dobrog zdravlja. Zato ga bez izgovora ukomponujte u svoj dnevni ritam.