Sva su godišnja doba prolazna – samo je leto najprolaznije! – Momo Kapor

Dodajemo i – godišnji odmor. Čeka se dugo i sa nestrpljenjem, a prođe brzinom svetlosti. Samo jedna od četiri osobe se vrati sa odmora sveža, ostalima je i od odmora potreban odmor. Međutim, ono što sledi je povratak u ubrzanu svakodnevicu i pod pritisak rokova. A pitanje kako ponovo uhvatiti radni ritam traži odgovore. Ako računate na pomoć prijatelja, Strong Nature je tu za vas. 

REALNA OČEKIVANJA

Ako ponedeljak nakon vikenda većini ne pada lako, teško da će biti drugačije kada je u pitanju prvi dan nakon odmora. Prihvatite to i olakšajte sebi. Kraj odmora izaziva neraspoloženje i razdražljivost, pa zašto dodatno opterećivati sebe neizbežnim – posao je tu i čeka da ga se latite. Uputite se u dešavanja u vašem odsustvu. Započnite sa stvarima koje volite, to će vam dati polet. Izbegnite zamku multitaskinga – isplanirajte posao i radite jednu po jednu stvar. I neka vas ne opterećuje što ste u početku spori, zamišljeni, manje produktivni. Uskoro ćete se i mentalno vratiti sa odmora i opet moći da računate na svoj pun potencijal. 

PRIKUPITE ENERGIJU

Svega tri dana nakon povratka u radnu rutinu opadaju efekti odmaranja, a potpuno nestaju posle tri nedelje. Svakodnevna šetnja, vežbe disanja, joga ili tai chi će okrepiti telo, razbistriti misli i pomoći vam da prikupite energiju za nove napore i izazove. Koenzim Q10 + Acetil-L-karnitin podržava stvaranje energije na nivou ćelije i podiže njen nivo u organizmu.

SAN

Dobrom danu prethodi noć u kojoj ste se kvalitetno naspavali. Kako biste svoj biološki ritam vratili u ravnotežu, već pred kraj odmora praktikujte da ležete u isto vreme i budite se ranije. Ako ste na odmoru zamenili noć za dan, doputovali iz druge vremenske zone ili se unutrašnji sat poremeti iz drugih razloga, dobro je da znate da Deep Sleep Melatonin ublažava blage simptome mentalnog stresa, reguliše nesanicu i džet-leg. 

ISHRANA

Stalnot i predvidivost doprinose lakšem prevladavanju stresa, pa je što više ustaljenih navika u periodu uhodavanja dobra odluka. Pa i kada je ishrana u pitanju. Odabir nutritivno vrednih i lakoprobavljivih namirnica organizmu pruža potrebno olakšanje. Od velikog značaja su vitamini (B grupe, A, C, E) i minerali (Mg, K, Ca, Zn, Se).

Vitamin C, osim što povećava otpornost na infekcije, pomaže proces eliminacije toksina koji opterećuju organizam i tako utiče na dobrobit opšteg zdravlja. On reguliše lučenje sebuma i doprinosi lepom i ujednačenom tenu koji je nakon odmora neretko na testu. Ali i produžava letnju preplanulost.

Na kraju želimo da vas inspirišemo i stavimo pred izazov: „Umesto da priželjkujete kada će doći odmor, razmislite o tome da počnete da živite život od koga ne želite da pobegnete.”