Proleće je vreme za buđenje, pokret, aktivnost! To predstavlja veliki izazov ako smo telo tokom zime opteretili teškom hranom, a energiju uspavali neaktivnošću. Na sreću, priroda je naš prijatelj koji nam velikodušno pomaže da očistimo organizam i probudimo svoje potencijale iz zimskog sna.

ZELENA JE BOJA PROLEĆA

Za početak, prošetajte kroz svoju baštu ili do pijace. Obilje boja i mirisa pružiće pravi užitak. Zato što je prirodno hraniti se sezonski, obojite svoj tanjir u boju proleća – zelenu. Blitva, spanać, zelena salata, tikvice, kupus, grašak, sremuš, peršun… izbor je zaista veliki. Zeleno povrće je izvor celuloze. Zeleni sokovi obiluju mineralima, enzimima i lekovitim pigmentom i osim što daju energiju, stvaraju kiselo-baznu ravnotežu u krvotoku, eliminišu toksine i regulišu krvni pritisak.

CRVENA BOJA ZA BUĐENJE ENERGIJE

Namirnice crvene boje obiluju energijom i deluju stimulativno, a proleće nam je darovalo sočne i hrskave rotkvice. One snabdevaju naš organizam kalijumom, selenom, vitaminom C i folnom kiselinom. Rotkvice sadrže vlakna koja doprinose boljem varenju. Baš kao i jedan od Strong Nature proizvoda kome dugujemo svoju prepoznatljivost – probiotik.

ŽUTA – NA RADOST

Žuta je boja radosti i inteligencije. Žuta boja hrani mozak i nervni sistem stimulišući mentalne aktivnosti i memoriju. Da li ste probali salatu od maslačka? Možda čaj ili sok? Maslačak je jestiv i lekovit od korena do cveta. Listovi sadrže vitamine B kompleksa, A, C, D, zatim magnezijum, gvožđe, kalijum, kalcijum, cink, bakar…

BELA BOJA NAMIRNICE SNIŽAVA HOLESTEROL

U svoj tanjir dodajte i belu boju, jer namirnice bele boje sadrže sastojke koji pomažu u snižavanju holesterola i pritiska. Zato neka mladi luk bude nezaobilazan deo vaše trpeze. A ako mladi luk ne pomogne Strong Nature vam priskače u pomoć da održite normalan nivoa holesterola u krvi

Nadamo se da smo vas inspirisali da što šarenije obojite svoje tanjire. Zato što je ishrana jedan od stubova zdravlja, a kada zdravo hranimo telo, činimo dobro i svom duhu. Crvena, narandžasta, žuta, braon, zelena – sve su to boje koje nam je priroda podarila. Da bismo bili zdravi, potreban nam je balans energije različitih boja u našem sistemu.