Starenje ne možemo da zaustavimo, a to nam i nije cilj jer godine čine naš život. Ipak, ono što možemo da uradimo je da negujemo svoju kožu i održavamo je mladom i gipkom što duže. Može se reći da je potreba da se ostane mlad postala bolest sadašnjice, pa je važno ne preterivati u borbi za mlado telo.

noah-buscher-385639-unsplash

Kada vodite računa o svojoj koži, ona stari suptilno i sa stilom. Danas postoje mnogi načini i procedure kojima možete podmladiti kožu, ali je uvek bolje osloniti se na prirodne metode i neinvazivne procedure.

Pročitajte pet saveta koje smo pripremili za vas i javite nam rezultate kada ih primenite.

Hranite kožu!

Naša koža trpi brojna oštećenja od uskih farmerki koje nosimo, kao i od gelova za tuširanje, koji sami po sebi suše kožu. Veoma je važno nakon svakog tuširanja, namazati kremu koja je bogato hidratantna i koja će obogatiti i osvežiti površinski sloj kože.

Kada je u pitanju lice, važno je da imate i dnevnu i noćnu kremu, ali i okoloočnu kremu, koja neguje najosetljiviji deo našeg lica. Anti aging kreme možete početi da koristite već pre tridesete godine, jer živimo u vremenu koje je veoma stresno za naše telo.

Prvi znak da koži fali tečnosti je da je izgubila tonus i elastičnost, a jedan o poslednjih znakova je isperutana koža lica. Ne dozvolite da vam se lice isuši i na taj način ćete sprovesti najefikasniji anti aging tremtan, koji u suštini uopšte nije skup.

Čuvajte kožu od UV zračenja

UV zračenje već krajem aprila ulazi u crvenu zonu i trebalo bi da se sklanjate od jakog sunca. Ono u velikoj meri šteti koži, iako mnogi od nas vole preplanuli ten, opasnosti su definitivno veće od dobitka.

Ipak, kada smo na moru ne postoji opcija da uživamo u odmoru i potpuno se sklonimo od sunca. U tom slučaju, predlažemo vam da pripremite svoju kožu za sunčanje i zaštitite se od UV zračenja, tako što ćete popiti BetaTen protekt kapsule pre samog izlaganja suncu.

Dodatna zaštita kože vrši se mazanjem krema sa visokim faktorom zaštite, koji je za decu obavezan. Opekotine od sunca nisu nimalo naivne, a UV zračenje direktno ubrzava starenje kože, tako što je suši i smanjuje joj elastičnost velikom brzinom.

tomas-salas-81161-unsplash

Kvalitetne maske za lice

Maske za lice su odličan način da oporavite umornu kožu, ali ono o čemu morate da vodite računa je sastav tih maski. Da li vam one mogu stvarno pomoći zavisi od problema koji imate. Mnoge maskice koje se nalaze u maloprodaji služe za klasično hidriranje lica i ne prodiru dublje u kožu. Ako imate ozbiljniji problem sa licem ili želite efektniji anti aging tretman, onda je najbolje da poverite svoje lice stručnim kozmetičarima, kojima verujete.

Ukoliko imate problem sa suvom kožom, odlično rešenje su prirodna ulja, koja su bogata i dovode do smanjenja bora na licu. Ovakvo je, na primer, kokosovo ulje, koje koža veoma brzo upije i skoro odmah možete da vidite kako se lice ujednačilo, a sitne bore ispunile.

Zdrava ishrana

Ovo je savet od kog nikako ne možemo da pobegnemo. Zdrava ishrana je ključ lakog i rasterećenog života. Koliko god uradimo kozmetičkih tretmana, regulisanja telesne težive, ukoliko ne promenimo način života, odnosno, ishranu, rezultati neće biti potpuni.

Vaša koža je odraz onoga što unosite u sebe. Ukoliko smatrate da se zdravo hranite, a još uvek vam izlaze bubuljice, bilo bi dobro da proverite na koji od sastojaka iz hrane ste alergični.

Kada promenite način ishrane, vaša koža će biti svežija i odmornija, a organizam će biti prezdaovoljan ovom promenom.

Voda, voda, voda

Iako ste već mnogo puta čuli da je važno piti vodu, zaista jeste. Ne 8 časa dnevno pod obavezno, ali neophodno je hidrirati čitavo telo.

jana-sabeth-schultz-1481153-unsplash

Nijedna krema ne može da nadomesti gubitak vode u organizmu, tako da ovaj poslednji savet treba da shvatite kao veoma važan i ključan kada je u pitanju hidratacija tela. Kada je koža iznutra hidrirana, ona je gipkija i otpornija na starenje.

Ovi jednostavni saveti će napraviti ogromnu razliku na vašoj koži. Javite nam rezultate!