Aktivni ugalj se koristi u medicinske svrhe hiljadama godina. Njegova lekovita svojstva prvi put su dokumentovana na egipatskim papirusima. Ovaj prirodni preparat je proveren, bezbedan za upotrebu i dokazano delotvoran. Dobija se karbonizacijom ljuske kokosovog oraha od koje se, nakon izlaganja veoma visokoj temperaturi bez prisustva vazduha, dobija fini crni prah, bez mirisa i ukusa. Strong Nature aktivni ugalj je u obliku kapsula, čime se postiže njegova jednostavna primena. U svom sastavu ne sadrži veštačke boje i arome. Zahvaljujući velikoj specifičnoj površini čestica, aktivni ugalj ima sposobnost adsorpcije velikog broja kontaminenata unetih hranom i vodom za piće (ostaci pesticida, đubriva…), bakterijskih toksina, toksičnih supstanci koje su unete u organizam ili su proizvod metaboličkih procesa, aktivnih komponenti mnogih lekova… Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta i ne podleže metaboličkoj razgradnji, već se zajedno sa supstancama koje je adsorbovao izlučuje iz organizma putem stolice.

AKTIVNI UGALJ I ZDRAVLJE

Aktivni ugalj je prva pomoć za probleme sa stomakom kao što su dijareja, nadimanje i grčevi. Olakšanje ovih tegoba nastupa 20-30 minuta nakon uzimanja kapsula. Strong Nature aktivni ugalj mogu da koriste i deca mlađa od 3 godine uz prethodnu konsultaciju sa lekarom. U tom slučaju, sadržaj jedne kapsule se razmuti u čaši vode i popije.

Detoksikacija je najbolji način za jačanje imuniteta, a jak imunitet znači zdravlje! Aktivni ugalj i na tom „terenu” pokazuje svoju vrednost. Njegova sposobnost da adsorbuje i eliminiše brojne toksine doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma.

Povišen holesterol, iako ne izaziva simptome, oštećuje organizam. Aktivni ugalj povećava dobar holesterol (HDL) i smanjuje loš (LDL) čime pokazuje svoj povoljan učinak na nivo ukupnog holesterola u krvi.

AKTIVNI UGALJ I LEPOTA

Godine, životni stil i okruženje ostavljaju tragove na koži. Muči vas problem nečiste kože, sklone aknama i miteserima? Pripremite masku ili sapun za čišćenje lica sa aktivnim ugljem. Dubinski čisti pore, uklanja višak sebuma i hidrira kožu. Sigurno ste već čuli da se aktivni ugalj može koristiti u tretmanu izbeljivanja zuba. A da li znate da pomaže i u prevenciji karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni?

Aktivni ugalj je prijatelj zdravlja koji zaslužuje mesto u vašoj kućnoj ili putnoj apoteci.