Žuti noćurak je biljka koja je nastala u severnom delu Amerike, veoma davno. Iz njenog semena dobija se ulje, koje su starosedeoci koristili kada su imali upalne procese na koži, bolove u grlu ili probleme sa varenjem.

Njena zaceljujuća svojstva dolaze gama-linolenske kiseline, koja je omega 6 masna kiselina i nalazi se u biljnim uljima.

Danas se ulje žutog noćurka koristi kao suplement u najvećoj meri, ili se maže lokalno na kožu. 

 

Kako pomaže koži?

Gama-linolenska kiselina smanjuje upalne procese na koži i ima antiupalno dejstvo. Zbog toga je odličan izbor ako vas muče bubuljice. Savetuje se redovno uzimanje ovog suplementa, kako biste pomogli koži da se dugoročno reši bubuljica. 

Ako imate lokalnu upalu ili crvenilo na koži, onda se savetuje lokalna primena ovog ulja. Nežnim umasiravanjem ulja na upalno mesto, pomoći će da se crvenilo umanji.

Mnogima je ulje žutog noćurka pomoglo u borbi sa ekcemom i atopijskim dermatitisom. Ovo su oboljenja kože koja su uporna i iziskuju doktorsko lečenje, kako ne biste pogoršali situaciju. Gama-linolenska kiselina obnavlja epidermis i pomaže bržem zaceljivanju kože, odnosno, vraćanju u zdravo stanje.

Osim što pomaže kod promena na koži, redovno uzimanje ulja žutog noćurka doprinosi hidrataciji i jedrini kože, kao i njenoj elastičnosti. Tačno je da su koži potrebni tretmani nege kako bi imala sve navedene karakteristike, ali je potrebno hraniti i iznutra suplementima koji će je okrepiti i doprineti zdravom i blistavom izgledu kože.

Kako pomaže u PMS-u?

Dolazimo do odgovora zašto je žuti noćurak potreban svakoj ženi. Većinu nas muči PMS, bolne menstruacije, napete grudi, bolovi u glavi ili samo nervoza i razdražljivost. Dobra vest je da ovi simptomi mogu da nestanu uz redovno uzimanje ovog suplementa.

Tokom PMS-a često osećamo tugu i razdražlivost koje nemaju uporište u realnosti. Razlog može biti osetljivost na prolaktin koji je pojačan pred menstruaciju. Ulje žutog noćurka deluje tako što neutrališe prolaktin i sprečava pojavljivanje neprijatnih simptoma.

Osim toga, kao što pomaže kod upalnih procesa na koži, ovaj suplement može smanjiti bolove u grudima tokom PMS-a. U ovome znatno pomaže i vitamin E koji kombinujemo sa uljem žutog noćurka. Preporučuje se redovna upotreba tokom 6 meseci, nakon čega se očekuju vidljivi rezultati i promene.

Pored neutralisanja simptoma PMS-a, ulje žutog noćurka smanjuje i napade vrućine koji se često javljaju u menopauzi. Njegov najveći uticaj je što smanjuje učestalost ovih napada, njihovo trajanje, ali i intenzitet. Mnoge žene kažu da im je društveni život procvetao otkad koriste ulje žutog noćurka, jer sada mogu da se opuste tokom celog meseca, što je njihova okolina primetila.

Ulje žutog noćurka se još zove i Epobalans, od skraćenice EPO koja na engleskom znači ulje žutog noćurka. Ako imate izražene simptome PMS-a, preporučujemo da probate sa ovim Strong Nature suplementom, pa nam javite utiske nakon nekog vremena. Mi verujemo da ćete osetiti razliku, kako vi tako i vaša okolina.