Mens sana in corpore sano. Latinska izreka koja sažima nužnost usklađenosti duha i tela. Što sa svoje strane zahteva naše angažovanje i aktivan odnos prema svim aspektima zdravlja – fizičkom, mentalnom, emotivnom.

ŽIVOT JE POKRET

Život nije zamrznuta već pokretna slika. Telu i umu je potrebno da budu aktivni. Što i ne čudi jer je naša priroda stvorena da bude dinamična. Uostalom, čovek je opstao kao vrsta zato što je mogao da trči bolje od svih drugih vrsta. Ako živimo tromo i pasivno i poričemo svoju pravu prirodu, potisnuta energija će se ispoljiti u obliku agresivnosti i bolesti. Zato, krenimo na put povratka svojoj dinamičnoj prirodi!

PUT POVRATKA DINAMIČNOJ PRIRODI 

Prvi korak na tom putu je izbor aktivnosti koja vam prija i čini da se osećate dobro. Samo takva održava motivaciju uprkos realnom umoru i raznim izgovorima da je izbegnete. Na vama je da odlučite da li će zumba biti vaš odmor od svakodnevice, plivanje način da opustite telo i um, joga vodič do sadašnjeg trenutka gde život jedino postoji, trčanje način da menjate i oplemenite svoju ličnost…

POSTAVITE DOSTIŽNE CILJEVE 

Važno je da postavite dostižan cilj i imate realna očekivanja. Neverovatno je koliko male stvari mogu da utiču na “velike”. Zapišite cilj na vidno mesto! Na primer: Moj cilj jeste da istrčim 5km za 2 meseca!” Na taj način se poistovećujete sa vašim ciljem. Sa druge strane, raskorak između želja i mogućnosti može da dovede do razočaranja, odustajanja i povreda. Glukozamin sulfat štiti zglobove i ligamente tokom vežbanja i vaš je veran pratilac.

Ako vam je potrebna dodatna motivacija za pokret ili želite da merite performanse tokom treninga na raspolaganju su vam fitnes narukvice, sportski satovi, slušalice i drugi sportski gedžeti. Ne znate kako da računate kalorije, zabrojite se u praćenju pređenih kilometara? Upotrebite pametni telefon i instalirajte aplikaciju Endomondo – vašeg omiljenog ličnog trenera. Idealan je za trčanje, vožnju bicikla, hodanje… Ima ANT senzore za brzinu, ritam i rad srca, možete da vidite koliko dugo vežbate, brzinu i pređenu razdaljinu ili da ucrtate putanju kretanja na mapi.

Neizbežan partner na putu do dobre forme i kondicije je voda! Unosite je pre, tokom i nakon treninga kontinuirano i u malim gutljajima. Nadoknadite deficit nastao znojenjem, izbegnite pregrevanje tela i povećajte sportski učinak.

Sreća, uspeh i blagostanje su uslovljeni našom energijom, a fizička aktivnost je jedan od načina da je pokrenemo i obnavljamo. Samo ako je redovna i dozirana ima blagotvorne efekte na opšte zdravlje. Da li znate da fizička aktivnost nema alternativu za zdravlje kardiovaskularnog sistema? Podršku zdravom srcu pruža i Strong Nature savršen spoj dva snažna antioksidansa. Sem toga, jača imunitet, povećava otpornost na stres, popravlja raspoloženje i san, utiče na mladolikost

Svako od nas duguje sebi offline status. Ostavite stvarnost malo po strani. Vežbajte! Pokrenite telo, umirite um, popravite raspoloženje, obnovite energiju… Nakon treninga ćete biti mnogo jači i spremniji da odgovorite izazovima svakodnevice.