Aktivni ugalj mnogi zovu i čarobni, crni prah. I uopšte ne greše kada ga tako nazivaju. Osim toga što je čudesan i za tren rešava velike probleme u organizmu, on je i veoma povoljan. Evo za šta ga sve možete koristiti.

Šta je aktivni ugalj?

Aktivni ugalj se koristi vekovima, prvi njegovi tragovi pojavljuju se još u egipatskim papirusima. Ovo je već znak da je u pitanju veoma delotvoran prah, s obzirom na to da se i danas koristi, kada je farmaceutska industrija izuzetno napredovala. 

On se dobija karbonizacijom ljuske kokosovog oraha, a crn je upravo zbog ovog procesa. On nema ni miris ni ukus, tako da ne može da vam bude neugodno da ga popijete. Tajna ovih sitnih čestica je što one u sebi ima specijalne pore, koje “hvataju” sve toksine koji se nalaze u vašem organizmu. Ako bismo želeli da sažmemo odgovor na pitanje šta je aktivni ugalj – to bi bio čistač organizma.

Stomačni problemi

Mnogi ste se sa njim susreli prvi put na moru ili na nekom putovanju, kada ste dobili stomačni virus. Aktivni ugalj se u ovom slučaju preporučuje uz terpaiju koju je prepisao lekar, jer je njegov zadatak da vas reši neželjenih stanovnika crvene flore. 

Već nakon prve doze (4 kapsule), osetili biste znatno olakšanje. Mučnina polako prestaje, bolovi u stomaku se smanjuju i nadutost opada. Kada je u pitanju stomačni virus, samo jedna doza aktivnog uglja neće biti dovoljna. O dozi se možete konsultovati sa farmaceutom.

Značajno pomaže i kod trenutnih nadutosti u stomaku, rešava probleme prejedanja i smanjuje loše efekte hrane prema kojoj niste baš tolerantni, ali volite da je pojedete.

Nije tajna da aktivni ugalj rešava i probleme mamurluka. Idealno je da popijete 4 kapsule tu noć kada se vratite iz izlaska i 4 kapsule ujutru kada se probudite. Razlika će biti ogromna, nego da niste popili ništa.

Čišćenje lica

Kao što doprinosi čistim zubima, tako može biti i dobra maska za lice u svrhu detoksikacije i čišćenja.

Za pravljenje ove maske je potrebna voda, zelena glina i aktivni ugalj. Ovo je jednostavan način da očistite pore i smanjite količinu mitisera, ali je veoma važno nakon ove maske hidrirati lice.

Masku nanesite na lice, ostavite je par minuta dok ne krene da se suši, pa je isperite. Nakon toga, uradite svoju redovnu negu, hidrataicju tonikom, serumom i kremom.

I da odgovorimo na pitanje sa početka. Zašto je važno da ga uvek imate u torbi? Zato što vam može zatrebati u svakom trenutku i može rešiti veoma neprijatan problem, koji se javlja iznenada.

Pišite nam u komentarima na FB stranici da li vi koristite aktivni ugalj i u koju svrhu!