zdravlje-ishrana-novembar-SN

Ukoliko vas novembar asocira samo na hladno vreme, prehlade i namirnice koje nisu veliki prijatelji našoj vitkoj liniji, reći ćemo vam da se varate. Pored raznih đakonija koje pripremamo kao zimnicu i u sezoni slava, jesen nam istovremeno nudi i plodove koje možemo nazvati „superhranom“, koje su dobre za naš organizam.

Ovaj novembar pokazao nam je svoje najlepše lice, plodove i boje. Zato vam dajemo nekoliko saveta kako da ga u potpunosti iskoristite, a istovremeno jačate svoj imunitet i održavate vitku liniju tokom jeseni.

Novembarska superhrana: mislili ste da tokom jeseni nema svežih i zdravih namirnica koje će vam pomoći u zdravoj ishrani, moramo vam reći da ste se prevarili. Bundeve, šargarepe, kupus, karfiol, brokoli, cvekla, rotkva i drugo povrće veoma je bogato vitaminima, mineralima, antioksidansima i biljnim vlaknima blagotvornim za naše celokupno zdravlje, ali i održavanje tela u formi. Kako biste iskoristili hranljive elemente ovih namirnica, trudite se da ih što više jedete sirove ili blanširane. Ipak, ako usled brzog načina života ne stižete svaki put da spremite zdrav i ukusan obrok, neka vam pri ruci bude Strong Nature Immuno respond.

zdravlje-ishrana-novembar-SN-2

Iskoristite svaki trenutak lepog vremena: ovaj novembar pruža nam mnogo lepih dana koje možete iskoristiti na najbolji način – prošetajte na svežem vazduhu, vozite bicikl ili vežbajte u prirodi. Fizičke aktivnosti i treninga se setimo najčešće pred leto kada treba da skinemo kilograme i zategnemo liniju, ali ona je poželjna u svako doba godine. Redovna fizička aktivnost i Zelena kafa pobrinuće se da tokom cele godine budete u dobroj formi. Ne zaboravite da će redovno vežbanje poboljšati vaš vitalni kapacitet pluća, kardiovaskularnu funkciju i smanjiti rizik od koronarne bolesti.

Hidratacija organizma važna je i tokom hladnijih dana: japanska tradicionalna medicina tvrdi da je voda lek za sve bolesti. Ona je neophodna za sve metaboličke procese u organizmu. Preporučena dnevna doza unosa vode nije ista za sve i zavisi od pola, zdravstvenog stanja, kalorijske vrednosti hrane koja se unosi, fizičke aktivnosti i spoljašnje temperature. Muškarcima se dnevno preporučuje oko 3 l vode, dok je preporučena količina za žene 2,2 l. Dodajte malo limuna i/ili đumbira u vodu ili napravite limunadu  kako biste dodatno ojačali svoj imunitet.

Vreme je za prave novembarske odluke!