Osmog marta 1910. godine, jedna žena je počela da menja svet u kome su žene bile obezvređene, lišene dostojanstva i poštovanja. Mogu li vas njeni odlučnost i hrabrost podstaći da budete mudre i menjate svoj svet, da skrojite život po meri svog srca?

Živimo u vremenu kratkih minuta i predugih lista obaveza. Dodajte tome mnogo uloga i očekivanja da svaku odigrate maestralno. Priroda se pobrinula da nam još malo zakomplikuje život – hormonalnim disbalansom tokom svakog meseca. U toj večitoj trci pod teretom svih onih „must be“ i „must have“ postajemo hronično umorne i nezadovoljne. I propuštamo jedino vreme u kome imamo bilo kakvu moć – SADA.

Zaboravljamo da su dobre navike pola zdravlja, neprocenjive za fizičku i mentalnu energiju. Pravilna ishrana je temelj zdravog života. Pokret čuva kosti i zglobove, bistri um, popravlja raspoloženje. Redovan san daje energiju i polet za novi dan.

Spoljašnja lepota je odraz unutrašnjeg zadovoljstva. Nagrada za harmoniju koja se postiže zdravim izborima, negovanjem vedrine i humora. Ključ srećnog života je u balansu. I zato dugujemo sebi vreme za posao i hobi, druženje i samoću, aktivnost i opuštanje.

Stalno učite, istražujte, radoznalost održavajte budnom. Neka vas proleće inspiriše da osvežite um. Jer kada se nauči ili uradi nešto novo, stvara se nova veza u mozgu.

Možda će vas iznenaditi činjenica da je i sreća veština koja se uči. Nemojte dovoditi u pitanje savete najsrećnijeg čoveka na svetu: pomažite drugima, vežbajte, otkrijte šta vas ispunjava i inspiriše i učinite neophodno da biste postigli željeno.

Postoje i neke stvari na koje ne možemo da utičemo. Sa godinama se usporava metabolizam i kalorije se sporije sagorevaju. Smanjena proizvodnja estrogena u menopauzi povećava rizik od osteoporoze i bolesti srca. I možda priroda nije na našoj strani, ali volja i aktivan odnos prema svim aspektima zdravlja stvaraju čuda.

Viktor Igo je napisao da su najbolje godine one koje tek treba da se dožive. Pa, neka bude tako!