Vitamin K D Mangan Cink, 30 capsules

30 kapsula

POMOĆ KOD OSTEOPOROZE I OSTEOPENIJE 50%
ŽENAMA U MENOPAUZI 45%
UZ SUPLEMENTE KALCIJUMA 40%
KOD PRELOMA KOSTIJU 35%
OSOBAMA SREDNJEG I STARIJEG ŽIVOTNOG DOBA 30%
Category:

Description

15 mg cinka (kao cink-glukonat), 4 mg mangana (kao mangan-sulfat), 100 μg vitamina K (kao fitomenadion) i 10 μg vitamina D (kao holekalciferol).

STRONG NATURE VITAMIN K D MANGAN CINK je dodatak ishrani za zdrave kosti na bazi vitamina K i D, mangana i cinka.

Vitamin D je liposolubilni vitamin neophodan za apsorbciju kalcijuma i očuvanje optimalnog nivoa kalcijuma i fosfata u krvi, kako bi se omogućila normalna mineralizacija kostiju. Vitamin D je potreban i za rast i obnavljanje kostiju uz pomoć osteoblasta i osteoklasta.

Vitamin K usmerava transport kalcijuma iz krvotoka u kosti, sprečavajući na taj način njegovo zadržavanje u krvnim sudovima, mekim tkivima i hrskavici i njihovu kalcifikaciju. Zbog toga je uz vitamin D potrebno uzimati i odgovarajuću količinu vitamina K kako bi se apsorbovani kalcijum iskoristio na pravi način, za mineralizaciju kostiju. Vitamin K je neophodan i za pravilnu sintezu osteokalcina, proteina koji ima ulogu u formiranju kostiju.

Cink ima važnu ulogu u očuvanju gustine kostiju. Neophodan je kofaktor enzima koji su uključeni u sintezu različitih komponenti koštanog matriksa, kao i u procese depozicije i resorpcije kostiju. Neophodan je za aktivnost osteoblasta i mineralizaciju kostiju jer deluje i kao kofaktor alkalne fosfataze.

Mangan je važan mikroelement potreban za mnoge vitalne funkcije u organizmu, uključujući: apsorbciju hranljivih materija, sintezu digestivnih enzima, razvoj kostiju i imunog sistema. Kao kofaktor enzima uključen je u procese stvaranja hrskavice i kolagena kostiju, kao i u proces njihove mineralizacije. Studije su pokazale da primena mangana zajedno sa kalcijumom, vitaminom D, magnezijumom, cinkom i bakrom može poboljšati koštanu masu kod žena sa slabim kostima što je važno u lečenju osteoporoze.

STRONG NATURE VITAMIN K D MANGAN CINK je dodatak ishrani na bazi vitamina K i D, mangana i cinka koji doprinosi očuvanju zdravlja kostiju.
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji mišića i očuvanju zuba, kao i normalnom iskorišćenju kalcijuma i fosfora.

STRONG NATURE VITAMIN K D MANGAN CINK se preporučuje:

  • U slučaju osteoporoze i osteopenije, kao dodatak terapiji osteoporoze
  • Ženama u menopauzi
  • Osobama srednjeg i starijeg životnog doba
  • Osobama koje uzimaju suplemente kalcijuma
  • Kod preloma kostiju za njihovo brže zarastanje

Odrasli: 1 kapsula dnevno uz glavni obrok.

Proizvod se ne preporučuje: deci, trudnicama, dojiljama, osobama na antikoagulantnoj terapiji, osobama koje boluju od hiperkalcijemije i insuficijencije jetre, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na temperaturi do 25⁰C, zaštićeno od svetlosti i vlage van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.