Strong Nature® Aktivni ugalj, 250mg – 10 kapsula

10 kapsula

140,00 din

Trenutna pomoć kod dijareje, nadutosti i gasova 50%
Regulacija varenja 45%
Detoksikacija organizma 40%
Kategorija:

Opis

250 mg aktivnog medicinskog uglja dobijenog iz ljuske kokosovog oraha.

Ostali sastojci: želatin, boje: E171, E172.

Aktivni (medicinski) ugalj se koristi u medicinske svrhe hiljadama godina unazad. Lekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima. Ima sposobnost adsorpcije velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova.

Adsorpcija velikog broja kontaminenata unetih hranom i vodom za piće (ostaci pesticida, đubriva, itd.), bakterijskih toksina, toksičnih supstanci koje su unete u organizam ili su proizvod metaboličkih procesa, aktivnih komponenti mnogih lekova, i dr. omogućena je velikom specifičnom površinom čestica.

Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta i ne podleže metaboličkoj razgradnji, već se zajedno sa supstancama koje je adsorbovao izlučuje iz organizma putem stolice.

Ukoliko imate problema sa stomakom, kao što su dijareja, nadimanje ili grčevi, STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ će vam pomoći. STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ je u obliku kapsula, čime se postiže njegova jednostavna primena a istovremeno ne sadrži veštačke boje i arome.

Veoma brzo nakon uzimanja kapsula, posle 20-30 minuta, dolazi do olakšanja ovih tegoba.

Pored upotrebe kod nespecifične dijareje i za regulaciju probave, aktivni ugalj se koristi i za detoksikaciju organizma. Brojni toksini uzrokuju alergijske reakcije, dovode do oksidativnog stresa i narušavaju imunu funkciju organizma, čime se narušava i kognitivnu funkcija, funkcija jetre, bubrega, digestivnog trakta. Adsorbcijom i uklanjanjem ovih toksina aktivni ugalj može dovesti do boljeg opšteg stanja organizma. Povoljno utiče i na nivo holesterola u krvi, smanjujući loš (LDL), a povećavajući dobar holesterol (HDL).

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ se preporučuje:

  • za brzo zaustavljanje dijareje (posle 20-30 minuta dolazi do prestanka tegoba)
  • protiv nadutosti i gasova
  • za detoksikaciju organizma
  • za smanjenje posledica mamurluka
  • povoljno utiče na nivo holesterola u krvi

Aktivni ugalj se koristi i u kozmetičke svrhe, za pripremu maski za čišćenje lica, kao i za beljenje zuba. Pored efekta na beljenje zuba, aktivni ugalj pomaže i u prevenciji karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni.

Kao sastavni deo kućne apoteke poželjno ga je imati sa sobom na putu, odmoru i na izletima.

  • BRZO I EFIKASNO DELOVANJE
  • PROVERENO
  • DOKAZANA DELOTVORNOST VIŠEGODIŠNJOM UPOTREBOM
  • JEDNOSTAVAN ZA PRIMENU

Deca starija od 3 godine i odrasli:

Kod problema s probavom: po potrebi uzeti 2-3 kapsule, 3-4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadržaj kapsule može se razmutiti u čaši vode i popiti.

Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno posle obroka.

Deca mlađa od tri godine: jedna kapsula dnevno uz konsultaciju sa lekarom. Sadržaj kapsule se razmuti u čaši vode i popije.

Proizvod se ne preporučuje osobama preosetljivim na sastojke preparata. Daje crnu prebojenost stolice, koja je prolaznog karaktera.

Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.

Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe proizvoda.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 3176/2017 od 20.12.2017. god.