Aktivni ugalj u prahu, 30 g

30g

495,00 din


Kod problema sa dijarejom i trovanjem hranom 65%

Čišćenje kože lica 55%

Izbeljivanje zuba 45%

Prevencija karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni 35%

Detoksikacija organizma 25%

Pomoć protiv mamurluka 15%

Kategorija:

Opis

30g aktivnog medicinskog uglja dobijenog iz ljuske kokosovog oraha.

Aktivni (medicinski) ugalj se koristi u medicinske svrhe hiljadama godina unazad. Lekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima.  Ima sposobnost adsorpcije velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova.

Adsorpcija velikog broja kontaminenata unetih hranom i vodom za piće (ostaci pesticida, đubriva, itd.), bakterijskih toksina, toksičnih supstanci koje su unete u organizam ili su proizvod metaboličkih procesa, aktivnih komponenti mnogih lekova, i dr. omogućena je velikom specifičnom površinom čestica.

Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta i ne podleže metaboličkoj razgradnji, već se zajedno sa supstancama koje je adsorbovao izlučuje iz organizma putem stolice. Ukoliko imate problema sa stomakom, kao što su dijareja, nadimanje ili grčevi, STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ će vam pomoći.  Veoma brzo nakon uzimanja proizvoda, posle 20-30 minuta, dolazi do olakšanja ovih tegoba.

Pored upotrebe kod nespecifične dijareje i za regulaciju probave, aktivni ugalj se koristi i za detoksikaciju organizma. Brojni toksini uzrokuju alergijske reakcije, dovode do oksidativnog stresa i narušavaju imunu funkciju organizma, čime se narušava i kognitivna funkcija, funkcija jetre, bubrega, digestivnog trakta. Adsorbcijom i uklanjanjem ovih toksina aktivni ugalj može dovesti do boljeg opšteg stanja organizma. Povoljno utiče i na nivo holesterola u krvi, smanjujući loš (LDL), a povećavajući dobar holesterol (HDL).

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ u prahu je dodatak ishrani sa povoljnim efektom na zdravlje digestivnog trakta.

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ u prahu se preporučuje:

  • Kao trenutna pomoć kod dijareje, nadutosti i gasova
  • Za detoksikaciju organizma
  • Kao pomoć kod mamurluka

Deca starija od 3 godine i odrasli:

1-4 kašičice dnevno po potrebi. Priloženom kašičicom odmeriti prašak do njenog vrha i razmutiti ga u vodi.

Proizvod se ne preporučuje osobama preosetljivim na sastojke preparata. Daje crnu prebojenost stolice, koja je prolaznog karaktera.

Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.

Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe proizvoda.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 12408/2018 od 17.04.2018. god.