-15%

Antistres formula dan, 30 kapsula

30 kapsula

697,00 din


Za otklanjanje posledica stresa i ankzioznosti 65%

Za brzo podizanje seratonina – hormona sreće 55%

Kod problema sa koncentracijom i pamćenjem 45%

Kategorija:

Opis

5-HTP – Suvi ekstrakt semena grifonije (Griffonia simplicifolia), sa min 98% 5-hidroksitriptofana – 50 mg

Suvi ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis), sa min 40% l-teanina – 100 mg

Suvi ekstrakt korena rodiole (Rhodiola rosea), sa min 3% rosavina i 1% salidrozida – 90 mg

Suvi ekstrakt ploda kineske šisandre (Schisandra chinensis), sa min 10% šisandrina – 65 mg

5 HTP još nazivaju i prirodni hormon sreće, jer je ovo aminokiselina koju naš organizam sam proizvodi. Dobija se iz biljke Griffonia simplicifolia. Deluje tako što brzo podiže energiju, smanjuje osećaj zamorenosti, uznemirenosti i anksioznosti. Ono što se u tom trenutku dešava u našem organizmu je podizanje serotonina (hormona sreće) na prirodan način.

Rodiola i šisandra u vidu ekstrakta ovih biljaka, imaju funkciju da doprinesu fizičkom i mentalnom blagostanju osobe. Istraživanja su pokazala da rodiola ima pozitivan uticaj na velike psihofizičke napore i stimulaciju nervnog sistema.

Šisandra dolazi iz kineske narodne medicine, gde se najčešće koristi kao “eliksir mladosti” odnosno jede se kao voće, kako bi koža bila blistava i mlada. Kod nas se najčešće koristi za mentalnu ravnotežu. Ona stimuliše nervni sistem ravnomerno, bez naglih prelaza, kao što je slučaj kod kofeina. Ova dva esktrakta u kombinaciji povoljno utiču na koncentraciju, mentalnu fokusiranost, podižu pažnju i ubrzavaju proces razmišljanja.

L teanin je aminokiselina koja se najčešće nalazi u zelenom i crnom čaju. Zbog toga, često kada popijemo ove čajeve osećamo se smirenije i rasterećenije. Pomaže u redukciji anksioznosti, stresa, ali i doprinosi normalnom ritmu spavanja. Pored toga, L teanin može poboljšati koncentraciju i pažnju i odlična je zamena za kofein. Funkcioniše na čitav organizam, daje mu energiju i smanjuje generalni umor.

Antristres formula dan je dodatak ishrani namenjen:

Za otklanjanje posledica stresa i ankzioznosti

Za brzo podizanje seratonina – hormona sreće

Kod problema sa koncentracijom i pamćenjem

  • 5-HTP (5-hidroksitriptofan) učestvuje u stvaranju neurotransmitera serotonina (“hormona sreće“) i doprinosi poboljšanju moždane aktivnosti
  • Rodiola i šisandra doprinose mentalnom i fizičkom blagostanju, povećanjem otpornosti organizma na emocionalni stres i fizički napor
  • Zeleni čaj doprinosi fokusiranoj pažnji, koncentraciji i učenju. L teanin iz zelenog čaja stimuliše alfa moždane talase koji su povezani sa relaksiranim, ali budnim stanjem
  • Šisandra i zeleni čaj doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa

Odrasli: 1 kapsula ujutru ili u toku dana.

Proizvod se ne preporučuje: deci, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka preparata. Zbog povećanog rizika od neželjenih efekata lekova, ne preporučuje se istovremena upotreba sa antidepresivima (lekovi za terapiju depresije),  sedativima (lekovi za smirenje), inhibitorima dekarboksilaze. Osobe koje su na terapiji lekovima koji se metabolišu preko CYP2C9 i CYP3A4 enzima, potrebno je da konsultuju lekara pre upotrebe preparata.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na temperaturi do 25°C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 17494 / 2020 od 23.10.2020