-25%

Strong Nature® Appetite & weight control – napitak, Glukomanan formula

45 kesica

765,00 din

Telesna težina 50%
Probava 45%

* Smanjenje telesne težine
* Efikasno mršavljenje
* Otklanjanje konstipacije (zatvora)
* Smanjenje ukupnog i LDL holesterola
* Smanjena i sporija apsorpcija glukoze (šećera)

Kategorije: ,

Opis

1,05 g suvog ekstrakta korena Amorphophallus konjac sa min 95% glukomanana;
Ostali sastojci: instant kafa u prahu, sojino mleko.

Šta je glukomanan?

Glukomanan je hidrosolubilno vlakno dobijeno iz korena biljke Konjac (Amorphophallus konjac) čiju strukturu čine jedinice D-manoze i D-glukoze u odnosu 1.6:1. Ovaj polisaharid bubri u prisustvu vode, uvećavajući svoju zapreminu i do 200 puta u odnosu na početnu.

Kako deluje?

Mehanizam delovanja glukomanana zasnovan je na činjenici da u prisustvu vode bubri, formirajući gelastu strukturu. Na ovaj način doprinosi sporijem pražnjenju želuca, stvarajući osećaj sitosti tokom dužeg vremenskog perioda, što za rezultat ima smanjen unos hrane (kalorija) tokom dana i sprečavanje prejedanja. Takođe, glukomanan doprinosi smanjenju ukupnog i LDL holesterola. Mehanizam delovanja zasniva se na smanjenju intestinalne resorpcije holesterola, kao i stimulaciji njegove transformacije u žučne kiseline koje se dalje izlučuju iz organizma.

Trenutno, glukomanan je jedina supstanca za koju postoji odobrena zdrastvena izjava za smanjenje telesne mase od strane evropskog tela za bezbednost hrane (EFSA).

Za smanjenje telesne težine u sklopu ishrane sa ograničenim energetskim unosom.

Odrasli: 1 kesica 3 puta dnevno. Sadržaj kesice rastvoriti u 100 ml tople vode i popiti 30-60 minuta pre obroka sa 1-2 čaše vode.

Visok sadržaj kofeina

Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama, osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Primena je kontraindikovana kod osoba sa intestinalnom opstrukcijom, teškoćama sa gutanjem, suženjem jednjaka, srčanim problemima, visokim krvnim pritiskom.

Glukomanan je potrebno konzumirati sa adekvatnom količinom tečnosti. Nedovoljan unos tečnosti može dovesti do bubrenja glukomanana i blokade ždrela, jednjaka ili creva. Glukomanan ne treba uzimati pre odlaska na spavanje. Moguće neželjene reakcije: nadimanje, dijareja.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu van domašaja dece.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 4235/2018 od 07.08.2018. god.