-10%

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK, 10+10 kapsula

10 + 10 kapsula

393,30 din

Dijareja 50%
Nadimanje 45%
Bolovi i grčevi u stomaku 40%
Detoksikacija organizma 35%

 

* trenutna pomoć kod dijareje, nadutosti i gasova
* regulacija varenja, uspostavljanje ravnoteže crevne mikroflore,
* očuvanje zdravlja i funkcije digestivnog trakta,
* jačanje imuniteta i odbrambene sposobnosti organizma

Kategorija:

Opis

250 mg aktivnog medicinskog uglja dobijenog karbonizacijom ljuske kokosovog oraha + Smeša liofilizovanih probiotskih kultura: Lactobacillus helveticus 32,60 mg; Lactobacillus rhamnosus 7,30 mg; Lactobacillus lactis 10,90 mg;  Bifidobacterium breve 7,30 mg; Bifidobacterium bifidum 3,60 mg; Bifidobacterium longum 10,90 mg (5 milijardi probiotskih bakterija po kapsuli).

Sve što Vam je potrebno kod stomačnih problema sada možete naći u jednom proizvodu: STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK, 10+10 kapsula.

Aktivni (medicinski) ugalj ima sposobnost adsorpcije velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova. Adsorpcija velikog broja sastojaka hrane, kao i kontaminenata unetih hranom i vodom za piće, aktivnih komponenti mnogih lekova, produkata bakterijskog metabolizma i dr. omogućena je velikom specifičnom površinom čestica. Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta  i ne podleže metaboličkoj razgradnji. Kao sastavni deo kućne apoteke poželjno ga je imati sa sobom na putu, odmoru i na izletima. Pozitivne efekte pokazuje kod nespecifične dijareje, nadimanja nakon obroka, gasova, grčeva i mamurluka. Daje trenutno olakšanje kod ovih tegoba.

Probiotici su živi mikroorganizmi koji imaju različita povoljna dejstva na zdravlje. Najčešće korišćeni probiotici su različite vrste sojeva Lactobacillus i Bifidobacterium i STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK sadrži upravo njih. Ovi sojevi stvaraju mlečnu kiselinu koja doprinosi stvaranju kisele sredine u digestivnom sistemu koja je nepovoljna za razmnožavanje štetnih bakterija kojima za rast odgovara bazna sredina. Mlečna kiselina takođe povećava apsorbciju minerala kao što su kalcijum, bakar, magnezijum i gvožđe. Lactobacillus vrste su odgovorne za stvaranje laktaze, enzima neophodnog za razlaganje laktoze, mlečnog šećera. Zahvaljujući ovim delovanjima probiotici pomažu uspostavljanju ponovne ravnoteže crevne mikroflore, doprinose boljem varenju i jačanju imunog sistema. Pozitivne efekte pokazuju u prevenciji i lečenju nekih gastrointestinalnih poremećaja uključujući dijareju uzrokovanu primenom antibiotika ili virusnom infekcijom, zatim kod nadimanja i grčeva u stomaku.

Dodatak ishrani na bazi aktivnog uglja i probiotika sa povoljnim efektom na zdravlje digestivnog sistema.

Probiotske kulture doprinose očuvanju:

  • ravnoteže crevne mikroflore, kao i
  • zdravlja i funkcije digestivnog sistema.

Aktivni ugalj pokazuje povoljni efekat na:

  • regulaciju probave;
  • detoksikaciju organizma.

Deca starija od 3 godine i odrasli:

Aktivni ugalj:

Kod problema s probavom: po potrebi uzeti 2-3 kapsule, 3-4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadržaj kapsule može se razmutiti u čaši vode i popiti.

Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno posle obroka.

Probiotik: jedna kapsula dnevno, u razmaku od bar 2 sata u odnosu na uzet aktivni ugalj.

Proizvod se ne preporučuje deci mlađoj od 3 godine, kao ni osobama preosetljivim na sastojke preparata. Aktivni ugalj daje crnu prebojenost stolice, koja je prolaznog karaktera.

Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.

Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe preparata.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.

10 kapsula aktivnog uglja + 10 kapsula probiotika