-10%

STRONG NATURE PROSTATE HELP, 30 kapsula

30 kapsula

636,00 din 572,40 din


Doprinosi normalnoj funkciji prostate 65%

Olakšava mokrenje, smanjuje učestalost i bol pri mokrenju 55%

Doprinosi normalnoj spermatogenezi 45%

Doprinosi održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi 35%

Kategorija:

Opis

125 mg praha celog ploda brusnice (Vaccinium macrocarpon Aiton), Flowens®, 80 mg vitamina C (kao l-askorbinska kiselina), 50 mg suvog ekstrakta cveta japanskog bagrema (Sophorae japonica L) sa min. 98% kvercetina, 12 mg αTE vitamina E (kao dl-α-tokoferil acetat), 5 mg cinka (kao cink-oksid), 50 μg selena (kao l-selenometionin).

Benigna hiperplazija prostate (BHP) je stanje koje nastaje kada se prostata uveća, potencijalno usporavajući ili blokirajući protok mokraće. Oko 8 procenata muškaraca starosti od 31 do 40 godina ima BHP-e. To se povećava na 40 do 50 procenata kod muškaraca starosti od 51 do 60 godina i na preko 80 procenata kod muškaraca starijih od 80 godina.

Simptomi benigne hiperplazije prostate se javljaju postepeno i mogu da se pogoršaju tokom godina. Najčešći simptomi BHP-e su: često mokrenje, naročito noću, spor, iskrekidan ili slab mlaz urina, curenje ili kapljanje urina, osećaj neispražnjenosti mokraćne bešike, oslabljena potencija. Zadržavanje mokraće nosi sa sobom i povećani rizik od infekcija urinarnog sistema. Ovi simptomi se nazivaju simptomi donjeg urinarnog trakta (SDUT) i mogu značajno uticati na kvalitet života muškaraca.

Flowens® predstavlja sprašeni celi plod brusnice za koji je klinički dokazano da:

 • doprinosi normalnoj funkciji prostate
 • olakšava simptome koji se javljaju usled benigne hiperplazije prostate
 • poboljšava kvalitet života muškaraca pogođenih BHP-e
 • pokazuje vidljive rezultate u prvih nekoliko meseci korišćenja.

Veruje se da je kvercetin najefikasniji od svih flavonoida. Studije sugerišu da su nekoliko njegovih dejstava kao što su antiinflamatorno, antioksidantno i imuno-modulatorno odgovorni za povoljne efekte koje kvercetin pokazuje kod hroničnog prostatitisa.

Selen je esencijalni mikroelement u ljudskoj ishrani. Ima važnu ulogu u očuvanju pokretljivosti spermatozoida i potreban je za normalnu funkciju prostate.

Cink ima širok spektar važnih uloga u ljudskom organizmu. Pored ostalih, uključen je u proces stvaranja spermatozoida i metabolizam testosterona.

Vitamin C, vitamin E, cink i selen su snažni antioksidansi koji štite ćelije od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Strong Nature PROSTATE HELP je dodatak ishrani za zdravu prostatu na bazi praha ploda brusnice (Flowens®), kvercetina, vitamina C i E, selena i cinka.

 • Flowens® predstavlja preparat sprašenog celog ploda brusnice za koji postoji klinička studija1) koja pokazuje klinički relevantno smanjenje simptoma koji se javljaju usled benigne hiperplazije prostate.
 • Selen doprinosi normalnoj spermatogenezi.
 • Cink doprinosi održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi.
 • Vitamin E, vitamin C, selen i cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Strong Nature PROSTATE HELP:

 • Olakšava mokrenje, smanjuje učestalost i bol pri mokrenju;
 • Doprinosi normalnoj funkciji prostate;
 • Doprinosi normalnoj spermatogenezi;
 • Doprinosi održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi;
 • Smanjuje učestalost infekcija urinarnog trakta.

Odrasli: 2 kapsule dnevno.

Proizvod se ne preporučuje deci, osobama na terapiji varfarinom i onima sa kamenom u bubregu, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Ne primenjivati preparat istovremeno sa cisplatinom, bifosfonatima, hinolonskim antibioticima i tetraciklinima.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na temperaturi do 25°C, zaštićeno od svetlosti i vlage, van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.